Rožno potovanje na Poljsko – RAZPRODANO

Poljska. Dežela, ki s svojo velikostjo in pospešenim razvojem postaja pomemben člen Evropske unije. Dežela Solidarnosti, srčnih in pogumnih ljudi, bogate zgodovine, rastočih mest in slikovitega podeželja. V našem 5-dnevnem potovanju bomo obiskali Varšavo, Vroclav in Krakov, si ogledali vse najpomembnejše znamenitosti teh mest ter občudovali čudovite parke in botanične vrtove.

!!!! POTOVANJE JE RAZPRODANO !!!!

Program potovanja:

1. dan: petek, 21. 6. 2019

Let iz Ljubljane ob 13.40 s pristankom v Varšavi ob 15.20. Sledi transfer do hotela, namestitev in sprehod skozi staro mestno jedro glavnega mesta Poljske. Ta del mesta je bil po drugi svetovni vojni zgrajen po starih načrtih in fotografijah, saj je bila Varšava v bombnih napadih popolnoma porušena. Sprehodili se bomo čez glavni trg Plac Zamkowy, ki ga obkrožajo pisane hiše vseh barv, stisnjene ena poleg druge. Pot nas bo vodila do gradu pred katerim stoji mogočen kip kralja Zygmunt III Waza, prvega kralja v Varšavi. Na mestni tržnici bomo poiskali kip morske deklice, simbol Varšave. Varšava je ena izmed najhitreje razvijajočih se prestolnic Evrope. Pohvali se lahko z mešanico novih in starih arhitekturnih stilov in je prava paša za oči. Večerja in nočitev.

2.dan: sobota, 22. 6. 2019

Po zajtrku sprehod skozi Univerzitetni botanični vrt, ki obstaja že več kot 200 let in je namenjen raziskovanju, izobraževanju in je tudi odprt za javnost. V Varšavi nas bodo sprejeli in vodili kolegi Društva ljubiteljev vrtnic Poljske. Zgodaj popoldan vožnja z avtobusom proti Vroclavu. Na poti se ustavimo v Botaničnem vrtu v Powsinu. Ko se naužijemo vonja vrtnic in lepote vrta, nadaljujemo vožnjo do Želazowi Woli (60 km), rojstnem kraju najslavnejšega poljskega komponista Frederica Chopina. Ogled rojstne hiše in parka, ki jo obdaja. Po mnenju mnogih je to najlepši park na Poljskem. Nadaljujemo pot proti Vroclavu (330 km). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

3. dan: nedelja, 23. 6. 2019

Po zajtrku ogled Vroclava, v preteklosti glavnega mesta Šlezije, danes pa mesto predstavlja simbol poljsko-nemške sprave, rečno pristanišče in pomembno izobraževalno, prometno in industrijsko središče. Ogled najpomembnejših znamenitosti starega mestnega jedra: katedrala Svetega Janeza Krstnika, mestna hiša, nekdanja kraljeva palača, trg Rynek… Sledi vožnja do arboretuma Wojslawice (50 km), kjer bomo preživeli popoldne s kosilom v enem od najbolj čarobnih, lepo urejenih in zanimivih arboretumov stare celine. Proti večeru povratek v Vroclav. Večerja in nočitev.

4. dan: ponedeljek, 24. 6. 2019

Po zajtrku se odpeljemo do Krakova (270 km), nekdanje kraljeve prestolnice in enega najstarejših mest na Poljskem. Leta 1978 so mesto Krakov dodali na Unescov seznam svetovne dediščine. Ni malo popotnikov, ki postavljajo Krakov za eno najlepših mest v Evropi. Svojo bogato kulturno dediščino razkazuje skozi vsa obdobja. Od gotike, renesanse in baroka, vse do danes. Organizirano kosilo in vožnja z ladjico, ki nas bo po reki Visla popeljala mimo številnih mestnih znamenitostih. Nočitev.

5. dan: torek, 25. 6. 2019

Po zajtrku prosto do odhoda proti domu. Avtobusni transfer do letališča, ob 12:15 poletimo do Varšave in nato naprej do letališča Jožeta Pučnika v Ljubljani, kjer pristanemo ob 16.35.

Cena: 855 €

Cena vključuje: Letalski prevozi (Ljubljana-Varšava in na povratku Krakov-Varšava-Ljubljana), transfer letališče-hotel (2x), avtobusni prevozi, nočitve z zajtrkom v hotelih 4*

(1 x Varšava, 2 x Vroclav, 1 x Krakov), 3 x večerja, 2 x kosilo, vstopnine po programu, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS, organizacija potovanja in DDV. Cena je izračunana ob udeležbi minimalno 30 oseb. Potovanja se bo udeležila tudi predsednica DLVS ga. Breda Čopi.

Rok prijave: konec februarja, oziroma do zasedbe mest. Doplačilo za 1/1 sobo je 110 €.

Plačilo: možnost plačila na obroke: ob prijavi 255 €, marec 200 €, april 200 €, maj 200 €.

Odpovedni riziko: 5 % od vrednosti potovanja, kar nam sporočite ob prijavi.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa potovanja v primeru sprememb okoliščin, na katere kot organizatorji ne moremo vplivati.

 

Prijave in informacije: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran, elektronski naslov: maona@maona.si, telefon: 031630680  

dlvs-2015

Rubins Leonard

Objavi komentar