Arboretum Volčji Potok v Vodniku po evropskih rozarijih

Francosko vrtnarsko društvo (Société Nationale d’Horticulture de France) je letos izdalo prenovljeni Vodnik po evropskih rozarijih (Guide des roseraies en Europe). V njem je s sliko in besedilom predstavljenih več kot dvesto rozarijev, med katerimi je prvič Arboretum Volčji Potok. To je nova potrditev, da so si rožni vrtovi in zbirka vrtnic, ki so jo ustvarili v Arboretumu Volčji Potok, prislužili mednarodno pozornost.

Francosko društvo je Vodnik po evropskih rozarijih obnovilo prvič po letu 2015. Izdaja ja dvojezična, francosko-angleška. Vodnik bo kmalu naprodaj tudi v trgovini s spominki pri vhodu v Arboretum Volčji Potok.

Uvrstitev v evropski vodnik se je zgodila sočasno s prejemom Priznanja za vrtno odličnost, ki ga je Arboretum Volčji Potok prejel na svetovnem kongresu Svetovne zveze vrtničarskih društev. Plaketo, ki zaznamuje prejem svetovnega priznanja, so slovesno odkrili junija 2023.

Rožni vrtovi so kratko predstavljeni v novem Vodniku po Arboretumu Volčji Potok, ki je izšel junija 2023. Izšla pa je tudi posebna nova knjižica Rožni vrt papeških vrtnic, ki predstavlja enega izmed tematskih rozarijev v Arboretumu Volčji Potok.

dlvs-2015

Rubins Leonard

Objavi komentar