Kongres vrtničarjev na Švedskem

Z velikim veseljem posredujemo novice iz sveta vrtnic, novice Svetovne zveze vrtničarjev WFRS. Posredujemo pismo ga. Angela Bokor, podpredsednica WFRS Europa East, ki nas seznanja z dogajanjem v svetu vrtnic. Tokrat nam predstavljajo najpomembnejši dogodek v letu 2024 – kongres vrtničarjev na Švedskem, kongres kakršnega smo gostili tudi mi leta 2017 v Arboretumu Volčji Potok. 
Odvijal se bo drugo leto, 1. teden julija  2. 7. do 7. 7. 2024. Kongres zajema tudi pre in post tour potovanja, kjer ponujajo programe za ogled skandinavskih dežel z vrtnicami.Zanimivo in res možnost ogleda sveta v najbolj rožnati podobi! Kongresa se bomo udeležili tudi predstavniki slovenskega društva in vabljeni zainteresirani člani društva.

Poglejte program in vabimo, da se pridružite v potovanju.

Predlagamo da si dobro ogledate program, preverite če vas zanima potovanja z vrtnicami na Švedsko. Če se vam zdi zanimivo se javite in skupaj pripravimo pot in poiščemo skupno možnosti  potovanja.
Program najdete na povezavi: https://www.nordicroses2024.com/.

 UO DLVS je pregledal program in pripravili smo prvi osnutek potovanja.
Potovanje se bo odvijalo od 30. 6. do 7. 7. 2024, odvisno od avionskih letov.  Zaenkrat so le okvirji programa, saj točnih letov in cen za prenočišča še ne moremo podati. Potovanje bomo pripravili v sodelovanju organizatorjev kongresa v Kalmarju in naše turistične agencije. 

 Potovanje bi zajemalo : 
– let iz Ljubljane do Stockholma, ogled mesta in mestnih znamenitosti 2 noči 
– potovanje z vlakom do Kalmarja, mesto kjer se bo odvijal kongres
– udeležba na kongresu, kjer so predavanja in strokovna vodenja v rožne vrtove in parke
– dvodnevna strokovna ekskurzija v mesto Skane, potovanje v srce južne Švedske 
–  zaključni kongresni ceremonial v Kalmarju 
–  vračanje z vlakom do letališča in let  v Ljubljano 

Vse zainteresirane vabimo, da se nam javijo in glede na interes bomo pripravili natančnejši program in stroškovnik. Za vse informacije smo vam na razpolago na tem e-naslovu: breda.copi@gmail.com

dlvs-2015

Rubins Leonard

Objavi komentar