Mesec vrtnic v Arboretum

Arboretum Volčji Potok se ponaša s štirimi rozariji in več kot 1300 sortami vrtnic, zato so mesec junij posvetili vrtnicam. Pripravili so zanimive dogodke, ki so povezani z vrtnicami.

SLOVENSKI DAN VRTNIC

V petek, 7. junija 2024, prirejata Arboretum Volčji Potok in Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije 21. slovenski dan vrtnic. Obiskovalce vabimo, da se nam pridružijo na vrtničnem dogodku, kjer bomo uživali ob dobri glasbi, kulinariki, vonjavah vrtnic in dobri družbi.

KONCERTNE RAZGLEDNICE IZ ROZARIJA

V Zgornjem rozariju Arboretuma Volčji Potok bomo tudi v letošnjem juniju uživali v glasbenih melodijah treh koncertov, ki jih v soorganizaciji s KD Franca Bernika Domžale izvajamo že peto leto zapored. Koncerti bodo v toplih poletnih dneh obiskovalce v objemu cvetočih in dišečih vrtnic popeljali v idilični svet klasične glasbe. Za glasbene navdušence bodo že tradicionalno potekali trije koncerti v rozariju!

nedelja, 2. 6., 19.00
VITO MARENČE FLAMENCO GROUP

nedelja, 9. 6., 10.00, glasbeni brunch
OBERKRAJN, UNTERKRAJN – BALKAN MACHT FRAJ

nedelja, 16. 6., 19.00
NOVI SLOVENSKI ŠANSON

PLESNA PREDSTAVA RAZCVET

V nedeljo, 9. junija ob 18. uri bo plesni dogodek na katerem se bodo zvrstile raznolike plesne točke indijskega klasičnega plesa ‘Bharatanatyam’ in modernega plesa ‘Bollywood’ in vam pričarale bogato, barvito in živahno doživetje.

VODENJA IN DELAVNICE

Strokovno vodenje Majske vrtnice

sreda, 29. 5., 17.30-18.30
Med maja cvetočimi sortami prevladujejo vrtnice, ki so po poreklu blizu divjim šipkom, kar pa ne pomeni, da niso barvite, dišeče in slikovite. Na vodenju boste spoznali rožne grme in popenjavke, ki s prvim florom zaključijo že pred cvetenjem glavnine rozarija. Vodil bo Matjaž Mastnak, strokovnjak za vrtnice iz Arboretuma Volčji Potok.

Delavnica Dišeče potovanje

sobota, 1. 6. 2024, 9.00–13.00
Stojnice in interaktivno dogajanje na temo aromatičnih rastlin, naravne parfumeristike in čutila za voh. Organizacija: Aroma Atelier (Ana Ličina), Fragrant Hugs (Martina Godnič), Miranda Natural Perfumes (Miranda Angelovski Čebron) in Društvo za Naravno Parfumeristiko N.O.S.

Slikarski delavnici Vrtnica

četrtek, 13. 6. 2024, 15.30–17.30 in 17.30–19.30
V čudovitem okolju Zgornjega rozarija bomo na slikarsko platno naslikali vrtnico v tehniki alla prima. Spoznali bomo obliko vrtnice, njeno svetlobo in senco ter se naučili skrivnosti prave barvne kombinacije med vrtnico in ozadjem. Slikarska delavnica je primerna tako za začetnike kot že izkušene slikarje, saj tehnika zagotavlja uspešno sliko na kvalitetnem platnu, ki ga boste lahko odnesli domov.

Delavnica Čuječa fotografija: ujeti trenutki med vrtnicami

nedelja, 16. 6. 2024, 9.30–11.30
V sodobnem svetu so pametni telefoni pogost vir motenj in stresa, na delavnici »Ujeti trenutki med vrtnicami« pa boste odkrili, kako lahko vaš telefon ali fotoaparat postaneta orodje za raziskovanje čuječnosti in kreativnega izražanja. Čuječe fotografiranje je pristop, ki temelji na uporabi fotografije kot sredstva za povečanje zavedanja okolice in trenutka. Na srečanju se boste učili, kako upočasniti korak, z večjo pozornostjo opazovati svet okoli sebe in se poglobiti v doživljanje narave prek čutil. Poleg tega se bo vključilo elemente gozdne terapije, ki vam bodo pomagali vzpostaviti globlji stik z naravnim okoljem in s tem izboljšati svoje dobro počutje.

Vodenje Predstavitev zbirke regionalnih vrtnic

četrtek, 20. 6., 17.30-18.30
Rozarij Arboretuma Volčji Potok vključuje svetovno posebnost in sicer je to regionalna zbirka sort, ki so nastale in nastajajo v srednji in vzhodni Evropi. Na vodenju boste spoznali veliko prelepih čeških, poljskih in romunskih vrtnic, zanimive sovjetske in slovaške sorte, pa tudi originalne vrtnice naših sosedov Avstrijcev, Madžarov in Hrvatov. Vodil bo Matjaž Mastnak, strokovnjak za vrtnice iz Arboretuma Volčji Potok.

Več na spletni strani Arboretuma Volčji Potok

dlvs-2015

Rubins Leonard

Objavi komentar