20. Slovenski dan vrtnic

V Arboretumu Volčji Potok, kjer je v štirih rozarijih na ogled več kot 1200 različnih vrtnic, bo 2. junija 2023 potekal že 20. Slovenski dan vrtnic. Vabljeni, da se nam pridružite na vrtničnem slavju, kjer bomo uživali ob dobri glasbi, kulinariki, vonjavah teh dišečih rastlin in dobri družbi. Slovesni dogodek se bo pričel ob 17.00 v Zgornjem rozariju Arboretuma. Ob tej priložnosti bomo odkrili tudi prestižno plaketo za vrtno odličnost, ki jo je Arboretum prejel leta 2022.

Program

16.00

Sejem z vrtnično tematiko, ogled Spodnjega rozarija in Rožnega vrta papeških vrtnic

17.00-17.45

Slovesno odkritje plakete za vrtno odličnost

Odkritje plakete bo osrednji dogodek Slovenskega dneva vrtnic, pri katerem od začetka združujeta moč Arboretum Volčji Potok in Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije. Zaradi mednarodne dejavnosti društva je rožne vrtove Arboretuma Volčji Potok spoznala svetovna vrtničarska skupnost in mu na svetovnem kongresu leta 2022 podelila Priznanje za vrtno odličnost. Slovesnost bodo s kratkimi nagovori zaznamovali visoki gostje.

18.00

Prosti program in druženje

Dogodek bo spremljala bogata kulinarična ponudba slanih in sladkih prigrizkov z najrazličnejšimi vrtničnimi okusi, na voljo bo tudi degustiranje vrtničnih napitkov. Degustacijska ponudba bo plačljiva, nakup kuponov za hrano in pijačo bo možen na samem dogodku.

Udeležba na dogodku je brezplačna, plača se vstopnino v park. Vabimo vas, da s toaleto prispevate k slavnostnemu vzdušju. Gospe in gospodje, ki boste prišli s poletnim klobukom, slamnikom ali vrtnico v reverju, boste imeli prost vstop.

 

dlvs-2015

Rubins Leonard

Objavi komentar